bine ai venit !

ACASA RETETE CAFEA ciocolată caldă de crăciun cu sirop de gingerbread

Ciocolată Caldă De Crăciun Cu Sirop De Gingerbread

INGREDIENTE:

1) 60ml TRIBAL SIROP TURTA DULCE

2) 500 ML LAPTE INTEGRAL (3.5% GRăSIME)

3) 100 ML SMâNTâNă PENTRU FRIșCă (30-35% GRăSIME)

4) 100 G CIOCOLATă NEAGRă (MINIMUM 60% CACAO), MăRUNțITă

5) 1 LINGURIță CACAO DE BUNă CALITATE

6) UN PRAF DE SARE

7) FRIșCă BăTUTă (OPțIONAL, PENTRU SERVIRE)

8) BISCUIțI DE TIP GINGERBREAD SAU BEZELE (OPțIONAL, PENTRU DECOR)

MOD DE PREPARARE:

1) Într-o crăticioară, încălzește laptele și smântâna la foc mediu, fără să le aduci la fierbere.
2)Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă constant până se topește complet și compoziția devine omogenă.
3) Adaugă cacao, un praf de sare și siropul de gingerbread. Amestecă bine.
4) Lasă băutura să fiarbă ușor 2-3 minute, amestecând constant, pentru a se îngroșa.
5) Servește imediat în căni calde, cu frișcă și decorațiuni festive, dacă dorești.

 

O ciocolată caldă groasă, catifelată și intensă, cu note calde de scorțișoară, ghimbir și cuișoare – inspirată din biscuiții gingerbread. Ideală pentru a fi savurată lângă brad, cu o pătură și un film de Crăciun.

MENU
SEARCH
LOGIN
0
CART